Finn rørlegger til

Baderomsinspirasjon

Er du lei av baderomsinnredningen din? La deg inspirere av disse forslagene til hvordan du kan innrede badet for å gjøre det unikt, øke trivselen, eller hvordan du kan gi inntrykk av et større bad.

Bilde av Nora Nygaard

Nora Nygaard

Sist oppdatert: 24.02.2021 12:50

Lyse farger

Om baderommet er i lyse farger virker det større. Du bør derfor velge lyse farger på vegger og overflater dersom dette er noe du vil oppnå. Om du er glad i sterke eller mørkere farger, bruk heller disse på enkeltstående gjenstander, slik som radio, gulvteppe eller håndklær.


Bilde av et toalett med trevegg

Trevegg

Om du har lyst på noe utradisjonelt, kan du ha en vegg i tre. Da vil du tilføre rommet varme, når det ellers kan bli litt sterilt.

Les også: Hva koster det å pusse opp badet?

Farget fugemasse

Om du ikke ønsker å eksperimentere for mye med valg av fliser, kan du heller bruke farger i fugemassen. Her gir svart fugemasse et preg på ellers nøytrale hvite fliser.

Bilde av et bad med hvite fliser og planter

Tapet

Et annet litt utradisjonelt valg, er å ha tapet på badet. Dette vil gi et unikt preg. Du kan for eksempel velge å tapetsere halve veggen og ha fliser på resten. De fleste tapeter tåler vann, og spesielt vinyltapeter egner seg på bad. Vær likevel bevisst på å ikke ha tapet på steder der det blir mye vann, som i dusjen.


Planter

Det er hyggelig og dekorativt med planter på baderommet.


Speil

Dersom du har liten plass på badet, eller bare vil at plassen skal brukes mest mulig effektivt, er det en god i det å kombinere skap og speil. Speilet i seg selv vil ha en forstørrende effekt på baderommet, så dersom du ønsker det bør du finne et så stort speil som mulig.

Les også: Hva bør en rørlegger gjøre, og hva kan du gjøre selv?

Om du har god nok plass og har mer lyst til å eksperimentere, kan du velge et speil som ikke er standard firkantet. Velg for eksempel et speil med en morsom kant, et rundt speil, eller speil med andre morsomme detaljer.


Belysning

Det har mye å si for romfølelsen om belysningen er god eller ikke. Ha gjerne flere lyspunkter å veksle mellom. For å få lyset mest mulig jevnt er det lurt at det kommer fra siden, og ikke bare ovenfra. For eksempel kan du finne et speil med lys innebygd.

Les også: Slik pusser du opp badet på budsjett

Bruk veggene

Dersom badet er lite og det er begrenset med oppbevaringsplass, sørg for å utnytte veggen mest mulig med hyller eller knagger. Jo mindre av gulvet som blir brukt til oppbevaring, jo større vil rommet virke. Kanskje du kan henge knagger på døra?


Småoppbevaring

Antikke skuffer kan fungere som oppbevaringsplass til for eksempel parfyme, sminke, såpe og kremer. Pene og rustikke skuffer i tre vil gi et personlig preg på badet.